Kärlek 1

I Guds namn den Barmhärtigaste den Nådigaste

[37:84] Han kom till sin Herre helhjärtat.

Vi måste älska Gud, om vi vill vara troende. Och kärleken till vår Gud måste vara intensiv.
Älska Gud i varje sekund av ens liv.

Gud säger i denna versen:
Men de som tror, ​​älskar Allah mer (än någonting annat). Om bara de som gör fel kunde se, när de kommer att se plågan, att all kraft tillhör Allah och att Allah är svår i straff. "

Kärlek har att göra med vem eller vad som upptar ditt hjärta och dina tankar om dagarna. Om du älskar någon älskar du att tänka på dem, du vill vara med dem, om du älskar något, du vill ha det, du vill konsumera det, det är vad kärlek är praktiskt sätt.

Frågan är som vi troende ska ställa oss varje dag: vad spenderar vi mest av vår tid på?

Fiddling med våra telefoner, spelar i tankar i numrera spel, lyssna på musik, jobbet, ens partner, titta på film efter film eller tv-serie efter tv-serier, är det inte vad som tar det mesta av vår tid?

Vad jag menar med ens partner är att man spenderar det mesta av sin tid med sin partner för det världsliga grejer, man prioriterar bort Gud för sin partner.

Tänk på en liten pojke som älskar en tjej. Han tog en bild av henne när hon inte ens tittade och han stirrar på den hela dagen. Han tänker på henne hela tiden. Han tänker på henne, även när han ber.

Han gjorde wudhoo, han gör sin salat, och han gör salat i riktning mot heliga moskén. Påstås han gör sin salat till Gud, men hans hjärta gör salat i en annan riktning.

Förstår du detta problem? Hjärtat är för någon annan.

Det kan du göra var som helst, även när du gör din hajj så kan du fortfarande göra shirk genom att älska någon annan mer än Gud.

Det är en skrämmande shirk för oss alla troende, den kan vara smygande etc. För vi alla vet hur ens känslor är när man är kär i någon.
Återkommer med en part 2 inshallah.

Må Gud och underlätta för oss alla frid vare med er alla <3