äktenskap

Att skaffa barn bör inte vara ett fängelse för kvinnor. Men tyvärr är det just så för många kvinnor runt om oss.
Jag har märkt att många män som har barn spenderar mycket av sin tid med vänner och även sin enda lediga tid från jobbet spenderar dom med (exempelvis vänner) istället för att ägna den tiden åt sina barn eller bjuda sin fru till egentid. Det finns gott om män som går till moskén och önskar alla frid där inne och det finns även dom som nödvändigtvis inte går till moskén utan ber hemma. Dom männen påstår sig vara jätte bra muslimer och det är dom säkert, jag dömer ingen. Men det bör också finnas en omtänksam sida när det kommer till deras fru! Din fru sitter hemma och tar hand om era barn 24/7 från morgon till kväll.
Och som en man med ett stabilt jobb kanske du har 1 till 2 lediga dagar i veckan och då kanske du vill få lite egentid och vill prioritera annat som till exempel dina vänner. Men har du nångång tänkt på att din fru kanske också vill träffa sina vänner nångång i månaden i alla fall och hitta på något? Och då kan vissa män som har små barn säkert tänka så här "men ni kan ju ses när barnen är i skolan/förskolan" då kan jag svara till dig att alla kan inte ses under dagen när ditt eller dina barn är i skolan/förskolan utan dom flesta kan ses nångång eftermiddag när barnen är hemma och vi andra inte jobbar.
Varför kan aldrig du erbjuda dig att passa barnen ett par timmar så att din fru äntligen kan andas ut lite och ha lite kul med sina vänner utan att känna ångest över att en vännina, svärmor/svärfar eller någon annan passar hennes barn. Att vara hemma med barnen är också heltidsjobb.. Kom ihåg det.

Jag har sett familjer där männen hjälper till och jag har sett familjer där kvinnan tar hand om allt helt själv, för att "hon måste". Men vadå måste? Speciellt som en monoteist muslim bör mannen hjälpa till hemma, han bör se sin fru förre alla hans vänner och prioritera henne och barnen i första hand.. Det är min personliga åsikt. Jag som är gift med en muslim tvekar inte en sekund på att han skulle ge mig egen tid, jag vet att han skulle passa våra barn. Jag vet att redan idag gör han ibland mer än vad jag gör hemma för att han är självständig och vill hjälpa till med allt. Precis så är min pappa också, jag växte upp med min pappa som lagade min mat till mig, tvättade mina kläder, städade osv. Jag lärde mig i tidig åldern att en man med en dammsugare i sina händer är inget skam som det kanske anses i vissa kulturer.. utan tvärtom lärde jag mig att det är något bra.
En kvinna bör inte vara en slav!! Kom ihåg det. Respektera din kvinna, överraska henne med blommor ibland, skriv en fin lapp och lämna den på bordet innan du går hemifrån till jobbet, skriv ett spontant sms där du bara skriver "jag älskar dig", handla hem saker som hon älskar utan att hon ber om det...Listan kan bli lång, det är såna saker som många kvinnor uppskattar, vi älskar när mannen vi älskar ser oss, att han är omtänksam och hjälpsam utan att man måste tjafsa om det. Det hela handlar inte om blommor och överraskningar heller utan att verkligen underlätta för varandra i ett äktenskap.

Det borde vara naturligt för en muslimsk man att ta hand om sina barn också, det är kulturer som har skapat förtryck. Varför jag skriver ner detta är för att jag själv har en man som gör enormt mycket som jag vet att andra män inte gör och jag önskar att alla kvinnor skulle känna samma trygghet. Det finns för många godhjärtade kvinnor som lever med män som inte ens kan tilltala dom som Gud lär oss. Gud lär oss att i ett äktenskap finner vi ro, trygghet och respekt. 💗

tomtprat

Jag vet att det finns sådana som när dom läser detta inte alls kommer hålla med, men sen finns det dom som kommer förstå precis vad jag menar utan att jag behöver gå in i mer detaljerad förklaring kring ämnet.
För ca 1 år sedan gick jag ur alla tjejgrupper på Facebook som jag var medlem i eftersom jag upplevde att det var för mycket tomtprat, det fanns för mycket snack bland tjejerna som gick emot mina egna värderingar och principer. Det pratades om sådant som jag vanligtvis inte kritiserar hos människor, tonen, orden, själva sättet att tilltala varandra på var en ton jag inte använder i min vardag och kommer inte att använda heller. Kanske var jag en gång i tiden i mitt liv likadan i sättet som dom, men då var det när jag var omogen och inte visste bättre, men nu har jag lärt mig.

Nu såg jag spontant igen att någon la till mig i en tjejgrupp med ca 40 tusen medlemmar. Jag scrollade igenom lite snabbt och såg det gamla vanliga snacket mellan medlemmarna.
Jag försöker inte trycka ner någon som är medlem i sådana hetsiga grupper eller få någon att känna sig dum på något sätt genom det här inlägget. Jag vill mer uppmuntra andra till något bättre.

Helt ärligt så har inte dessa grupper lärt mig nånting under den tiden jag var medlem. Tvärtom insåg jag hur ointelligenta dagens tjejer kan vara. Dom baktalar andra människor, dom gör narr utav folk, dom svär till varandra, delar sjuka historier som dom inte ens vet är sanna, allt är så ytligt och handlar långt ifrån vad Gud lär oss om.
Ska jag då som en troende person följa dessa sidor med massor av skitsnack?! Det är ju precis vad Gud avmuntrar oss från.
Ibland känns det som att dagens tjejer tävlar med varandra. Vem har den snyggaste bilen, snyggaste kroppen, snyggaste nyrenoverade lägenhet/huset och så vidare. Jag kan tänka mig att tjejer med låg självförtroende/självkänsla kan lätt falla för andras glamorösa liv och kanske börja ifrågasätta sitt eget liv och sin egen kropp.
Det här ämnet är ganska intressant eftersom Gud lär oss att vissa människor har det bättre än andra, alla vi testas olika och vi bör inte vara avundsjuka på varann. Gud lär oss också att vissa människor välsignas med mer gåvor i detta liv och andra i nästa. Gud testar dom rika och dom fattiga, all lyx har sina tester och även fattigdom.

Gud lär oss att främst ha självrespekt och undvika meningslöst prat.
Gud lär oss att gå på jorden med ödmjukhet och tilltala andra med fina ord.
Gud lär oss även att inte vara arroganta och inte baktala andra människor.
Jag personligen jobbar hela tiden med min personliga utveckling, jag försöker motivera mig själv till att lägga min tid på något bra om dagarna, nånting som kan berika mig med kunskap.
Jag har börjar lyssna på olika föreläsningar den senaste tiden som har lärt mig enormt mycket. Även Gud uppmanar oss till utveckling. Gud kallar oss för dom bästa i samhället. Gud ser sina tjänare som människor med frid i sinnet och människor som gärna utvecklas och lär andra något gott.
Jag tror också det är viktigt att kolla på vilka du umgås med och hur dom påverkar dig.

Min man har till exempel lärt mig extremt mycket gällande fokus. Jag kunde också vara ganska ytlig person förut, jag fokuserade på fel saker, jag la för mycket tid på onödiga grejer som inte gav mig nånting. Nu när jag har lärt mig att prioritera rätt då har jag också lärt mig att må bättre.
Jag hoppas att alla som läser detta kan också försöka motivera andra människor till något bättre, samtidigt som ni själva bör sträva till att utvecklas och lägga eran dyrbara tid på bra saker. Ge hellre mer tid till din partner, barn, föräldrar eller annat viktigt än att vara online bland meningslöst prat. 💗 Peace