Välgörenhet

I Allahs namn den Barmhärtigaste den Nådigaste!

All prisning tillhör endast Gud, Han som är världens Herre, Jordens Herre och allting där emellan. Det är till Honom vi kommer att återvända till.

Vi söker skydd hos dig vår Gud från satan den förkastade, vi söker tillflykt hos dig vår Gud.

Vad betyder välgörenhet? Hjälp till behövande, hjälpverksamhet, givmildhet, filantropi, barmhärtighet.

Det är vad Gud lär oss i koranen. Att vi ska ge till välgörenhet så ofta vi bara kan med Guds hjälp. Ge till välgörenhet behöver inte bara handla om pengar, utan det handlar om hur gott man sprider omkring sig, vara en god människa, vara en god exempel för sin omgivning. Även att ge andra människor leende är som en välgörenhet. Man hjälper till med att bidra snällhet omkring till sin omgivning med sin positiva energi som Gud har givit oss. Det positiva energin som man får av Gud, det tar över det negativa energin. Som Gud förklarar i koranen, vi ska bemöta ondskan med godhet. Genom ens godhet kan det göra en stor skillnad i någons liv! Ibland kan det vara tufft, för satan den förkastade vill att vi ska ta det lätta vägen och vad är det lätta vägen? Det är att bli arg, irriterad att man låter ens EGO få ta över en istället för att trycka bort sin ilska som Gud säger till oss vi ska göra och ta den svåra vägen, genom att sprida Guds ljus omkring sig! Det är den sanna Islam, genom det sprider man Guds sanna religion som just handlar om respekt och kärlek till allihopa, kvittar vilken bakgrund eller var man kommer ifrån, för vi är alla samma människor. Guds religion är en botemedel till all ondska, Med det får människor se vad den sanna Islam handlar om när vi muslimer utövar vår dyrkan till endast Gud! Det där är vårt jobb som muslimer!

Må Guds ljus vara hos er allihopa! Frid och kärlek <3

35:29. Utan tvivel, de som reciterar GUDs bok, iakttager Kontaktbönerna (Salat), och från våra gåvor till dem spenderar de - i hemlighet och öppet - är engagerade i en satsning som aldrig misslyckas.

42:43. Att tillgripa tålamod och förlåtelse reflekterar en sann styrka i karaktären.

35:32. Vi förde skriften vidare från generation till generation, och vi lät vem vi än valde bland våra tjänare få den. Därefter kränkte en del av dem sina själar, andra upprätthöll den endast en del av tiden, medan andra var ivriga att verka rättfärdighet enligt GUDs vilja; det är den största triumfen.

90:17. Och att vara en av dem som tror, och uppmuntrar varandra till att vara ihärdiga, och uppmuntrar varandra till att vara snälla.

28:54. Till dessa ger vi dubbel belöning, för att de ihärdigt håller ut. De bemöter onda verk med goda verk, och från våra gåvor till dem, ger de.

Romans 12:21 Do not overcome by evil, but overcome evil with good.

41:34. Ett bra svar och ett dåligt svar är inte likvärdigt. Använd det bästa möjliga svaret. På så sätt kan den som brukade vara er fiende bli er bästa vän.

41:35. Ingen kan uppnå detta förutom de som ihärdigt håller ut. Ingen kan uppnå detta förutom de extremt lyckosamma.

90:18. Dessa har förtjänat lycka.

35:30. Han kommer att belöna dem generöst, och kommer att mångdubbla Sina välsignelser över dem. Han är Förlåtande, Tacksam.

38:83. Därför, prisad vare Den i vars hand makten över alla ting är, och till Honom kommer ni att återföras.