Underkastelse

[2:208] O ni som tror, ni ska omfamna total underkastelse; följ inte Satans väg, för han är er ivrigaste fiende.

Att vara lycklig/glad är underkastelse till Gud. Är man lycklig så är man tacksam, är man olycklig så är man otacksam. (Kan hända man är olycklig på grund av en orättvisa eller någon sårar en) För oavsett vad som än händer en har en anledning, och det är upp till var och en se till varför man är olycklig.

Gud säger själv i koranen, att endast få av Hans tjänare är tacksamma till Honom. Bara tänk er själva Gud säger det, få av Hans tjänare är verkligen tacksamma till Gud.

34:Endast några få av mina tjänare är tacksamma.

Den versen ska vara som ett bränsle för oss troende att vara tacksamma för allt, oavsett vad som än händer en. Har man det bra tacka Gud, har man det jobbigt tacka GUD ännu mer, regnar det? TACKA GUD, är det snö storm TACKA GUD. Det gick inte som du förväntade dig? TACKA GUD. GUD vet alltid vad som är bäst! Din partner har lämnat disken i vasken och inte städat undan efter sig och du vill ha det fint i huset, underkasta dig då till Gud och ta bort dem negativa tankarna med ersätta med att vörda Gud = God is doing everything tänker man då och tacka Gud för det. Den sorts av underkastelse går till en helt annan djupare nivå till Gud, man får en helt annan perspektiv vad underkastelse verkligen betyder. Tacka Gud för ALLT vad som än händer en. Gud är i full kontroll över alla ting.

[57:5] Himmlarnas och jordens herravälde tillhör Honom. Alla ting kontrolleras av GUD.


Må Gud vägleda er alla mina fina syskon på den raka vägen till Honom, ska be för er alla <3
Anonym

👏👏👏👍