Meditation på natten

I Guds namn den Barmhärtigaste den Nådigaste!

När vi läser koranen så kommer Gud med verser hur rättfärdigt det är att meditera under natten, att det ska få en att komma närmare honom och det utplånar ens synder.

73:6. Meditationen på natten är effektivare, och rättfärdigare.

73:7. Ni har gott om tid under dagen för andra saker.

73:8. Ni ska fira minnet av er Herres namn, för att komma närmare och närmare Honom.

73:9. Herren av öst och väst; det finns ingen annan gud än Honom. Ni borde välja Honom som er försvarare.

Inte bara det, utan det ger en också mer kredit alltså mer bonus till Gud. Ens själ stärks betydligt mer när man mediterar under natten som Gud säger här:

17:79. Under natten ska ni meditera för extra kredit, så att er Herre må upphöja er till en ärbar rank.

Vi har gott om tid för andra saker under dagen säger Gud till oss, och att vi ska spendera vår tid för våran egen skull och meditera om Gud för att komma honom närmare, och att stärka våra själar så våran Gud medvetenhet och självdisciplin stärks också! Vilket menas med att det kommer skydda en från det som är dåligt. Gud är så obeskrivlig nådig mot oss där! Tänk er att man kan göra nåt så fint och underbart genom att meditera om vår Herre på natten, att det ger en så mycket mer för att komma närmare Honom och inte bara det att Gud upphöjer en till en ärbar rank, samtidigt förlåter våra synder. Förstår ni vad det betyder för oss? Hur fantastiskt är inte det? För mig personligen att meditera om Gud ensam om nätterna är bland av det bästa man kan göra, det går inte ens och jämföra, speciellt den känslan som Gud ger en, prisad vare Gud, den känslan går inte ens och beskriva för den är så fantastiskt underbar, all tack vare Gud, den Snällaste, den Underbaraste!
Jag väljer hellre meditera om vår Herre, om vår Gud, om vår Kung än att syssla med något världsligt som kan uppfattas vara "kul."

För det man får av Gud att vara ensam med Honom i sin meditation är en gåva som man aldrig ska ta för givet. Den känslan som jag berättade om, det måste man själv få uppleva, för den är verkligen så obeskrivlig. Man kan gråta av lycka över att man har Gud i sitt liv. Så fantastiskt är Gud mot oss. All pris och all ära tillhör verkligen endast Honom <3

Må Guds ljus och kärlek va med er allihop!
Anonym

MashaAllah jag älskar ditt sätt att skriva! Bästa bloggen nånsin!

Svar: Prisad vare Gud, så glad man blir över att läsa det. Tack ska du ha, om du vill blogga nånting om Gud så är det bara att höra av dig till oss :) Alla vi bidrar tillsammans!
Må Gud välsigna dig med all det bästa min kära syskon.
Sandra Salgado